tag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post3032876030050233766..comments2023-11-24T21:47:17.778+02:00Comments on חשיבה חופשית פלוס - מדע, תרבות ויצירה: מה לעשות עם המנות שאתם מחזירים?kankanhttp://www.blogger.com/profile/17958669765253280843noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-27604827414024874822016-01-07T10:53:05.406+02:002016-01-07T10:53:05.406+02:00ובכלל מפריע לי שנפוצה במדינתנו לאחרונה התופעה שהופ...ובכלל מפריע לי שנפוצה במדינתנו לאחרונה התופעה שהופכים את הסורחים לקורבנות, כחלק מטקטיקת תגובת הגנה של הנתפסים.<br />לא רוצה להזכיר מקרים ספציפיים, אבל זוכרת כאשר הפיצו קלטות מרשיעות בציבור, הנוגעים בדבר הפכו את עצמם לקורבן. כיצד העזו להקליט? כלומר ההקלטה הפכה להיות הפשע ולא מה שהיא מוכיחה. כך זה גם במקרה זה - לא הממצאים שנמצאו חמורים, אלא שחיפשו את בעל המסעדה.<br />ועוד דבר ששכחתי - שלא כמו בבית,קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-9104786070683265032016-01-07T10:41:38.385+02:002016-01-07T10:41:38.385+02:00לא צריך להתעלם מהעובדות שחצי טון הבשר שנזרק אצלו ה...לא צריך להתעלם מהעובדות שחצי טון הבשר שנזרק אצלו היה פג תוקף. כמו אצלו על פי התקשורת ואצל עוד כמה מסעדות שפשטו עליהן באותו שבוע, הסתבר שבמרביתן אוכל מוקפא ומופשר פעמים רבות וזה כמובן מסוכן ביותר!!! אני חושב שאם למשרד הבריאות היה כוח אדם לפשוט על כל המסעדות ובתי האוכל - היו נסגרים לפחות מחצית בגלל תנאי סניטציה/אוכל לא ראוי למאכל אדם. אך מכיוון שלמשרד הבריאות אין כוח אדם כמו משגיחי כשרות (ורחוק קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-56269732996821927662016-01-06T21:14:21.932+02:002016-01-06T21:14:21.932+02:00אני זוכרת שכתבת על הדברים האלה בישראבלוג
אישית אני...אני זוכרת שכתבת על הדברים האלה בישראבלוג<br />אישית אני חושבת שמה שעשו למסעדה של אבי לוי היה לא לעניין<br />מה הקטע של להפיץ דבר כזה בחדשות וכו'? מהצורה שבה זה הוצג זה היה נראה כאילו חיפשו אותו בכוונה כדי לסגור לו את המסעדה שממה שהבנתי היא דיי מצליחה.<br /><br />n_leehttps://www.blogger.com/profile/15152194495973064252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-84924033494891459622016-01-02T21:29:42.352+02:002016-01-02T21:29:42.352+02:00אתה צודק לגבי התבואה. לגבי ירקות ופרות יש תקן לחקל...אתה צודק לגבי התבואה. לגבי ירקות ופרות יש תקן לחקלאים של איסור הדברה לפחות שבועיים לפני הקטיף. השרייה בסבון ושטיפה מסירה את מרבית הרעלים ומותירה רמה נמוכה המותרת לפי התקנים (בהנחה החקלאים מקיימים אותם ואוכפים עליהם את התקנים).<br />אתה גם צודק לגבי הטעם. במרכולים אנחנו מקבלים יבול לא טרי מבתי קירור.קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-91707273664285203292016-01-02T15:48:01.378+02:002016-01-02T15:48:01.378+02:00אז זהו, כחקלאי חובב אני יודע שהשרייה מסירה אך ורק ...אז זהו, כחקלאי חובב אני יודע שהשרייה מסירה אך ורק את חומרי ההדברה שנמצאים על הקליפה של התבואה, אבל התבואה שגדלה על אדמה מורעלת, וכך הוא בכל הגידולים פרט לאורגניים, נגועה ברעלים מבפנים. כאשר התחלתי לעסוק בחקלאות, הבאתי אדמה טרייה אורגנית כי להחליף את זאת הקיימת ולהתחיל את הכל "מהתחלה". אבל שוב, השטח שלנו מאכיל שתי משפחות והיבול פשוט לא מספיק ולכן אנחנו תמיד נאלצים להשלים. ההבדלים בין Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05220202805732172781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-34476800654913792192016-01-01T22:12:16.359+02:002016-01-01T22:12:16.359+02:00מסעדת המוציא היא לא מהחומוסיות ומהמסעדות שלכאורה א...מסעדת המוציא היא לא מהחומוסיות ומהמסעדות שלכאורה אנשים סמכו עליה. גם בדוגמאות שהבאתי מדובר במסעדות יוקרה. הקפאה, הפשרה והקפאה חוזרים היא כנראה מכת מדינה במסעדות. דוגמאות יש אינספור ומשרד הבריאות נטול כוח ממש בשל מיעוט בפקחים.<br />כפי שציינתי, פקח תברואה מול כל משגיח כשרות זה כנראה מה שדרוש. ושנית, דרוש גם חינוך של הציבור שממשיך לנהור למסעדת המוציא למרות הכל, בגלל הורדת מחיר.קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-83360130939987702592016-01-01T18:40:39.174+02:002016-01-01T18:40:39.174+02:00התגובה תהייה ארוכה כמעט פוסט...
לפני כמה חודשים הר...התגובה תהייה ארוכה כמעט פוסט...<br />לפני כמה חודשים הראו רופא וטרינר ועוד שני עובדים של משרד הבריאות בת"א נכנסים לסופרים שבהם כבר ביקרו בעבר ונתנו צו סגירה והם עדיין פועלים, מקררים שלא מגיעים לטמפ' הדרושה, טינופת בחדרי קירור ומה לא. טיב טעם שלקחה עופות פג תוקף וטיבלנה אותם ושמה אותם כעופות בגריל זה גם זכור לרעה. תנובה אגב נתפסה גם עם סיליקון בחלב שהתברר שהסיליקון שימש שם לניקוי. באחד keymanhttps://www.blogger.com/profile/17760421656112931285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-41069091633689115252016-01-01T01:14:07.809+02:002016-01-01T01:14:07.809+02:00טוב אתם עושים שאוכלים אוכל של בית וממעטים לאכול בח...טוב אתם עושים שאוכלים אוכל של בית וממעטים לאכול בחוץ. ובכלל למזון מסחרי שאיננו ארוז ומאוכסן בתנאים נאותים, צריך להתייחס בכבדהו וחשדהו.<br />ולגבי חומרי הדברה - השרייה של ירקות ופרות במי סבון 20 דקות (לא יותר!) ושטיפה במים זורמים מסלקת שאריות חומרי הדברה.<br />גם ירקות ופרות טריים ויפים מהשוק אינם נקיים מחומרי הדברה מסרטנים, גורמי פרקינסון ושאר מרעין ובישין.קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-89299682778048383612016-01-01T00:51:52.830+02:002016-01-01T00:51:52.830+02:00מדהים. ומפחיד. אנחנו לא אוכלים הרבה בחוץ, כי אני ח...מדהים. ומפחיד. אנחנו לא אוכלים הרבה בחוץ, כי אני חולה על האוכל של בית. אולי היפוכונדריאוכל במידה מסוימת. אבל גם לאכול בבית, אין זה אומר שאנחנו אוכלים בריא. יש לנו שטח חקלאי קטן עם מעט ירקות העונה ושתי חממות שלא מספקים את המזון האורגני במלואו, ואנחנו נאלצים להשלים אותו לעתים קרובות. אמרתי, מפחיד. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05220202805732172781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-9632636237809882792015-12-31T18:56:16.587+02:002015-12-31T18:56:16.587+02:00כמובן. לגבי שתי התגובות. כמובן. לגבי שתי התגובות. קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-73672204684932072692015-12-31T18:05:28.223+02:002015-12-31T18:05:28.223+02:00ולגבי מה שכתבת - אתה כמובן צודק. מגיעה לנו תמורה ה...ולגבי מה שכתבת - אתה כמובן צודק. מגיעה לנו תמורה הוגנת בעד כספנו - וגם בליבי אין שום צער כשבעל מסעדה ניזוק בעקבות פשיטה של משרד הבריאות. לא רמזתי אחרת.קוץ בתחתnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-50248237089819261692015-12-31T17:55:06.539+02:002015-12-31T17:55:06.539+02:00אתה יודע, בגיליון דצמבר 2015 של CONSUMER REPORTS י...אתה יודע, בגיליון דצמבר 2015 של CONSUMER REPORTS יש כתבה העוסקת בבטיחות השימוש במוצרי מזון שהם "פג תוקף". יש שם משפט שתפס את תשומת ליבי, אצטט אותו:<br />FOODS PAST THEIR PRIME MAY DEVELOP MOLD, BECOME RANCID, OR SPOIL IN OTHER WAYS - BUT THEY ARE LIKELY TO LOOK, SMELL, AND TASTE BAD BEFORE THEY ACTUALLY BECOME UNSAFE TO EAT<br />מה שאומר, שאל לנו לזלזל באינסטינקטים שלנו. צריך להסתכל על קוץ בתחתnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-31593482950020894702015-12-31T15:50:06.935+02:002015-12-31T15:50:06.935+02:00מסכים שחלק ניכר מהעניין מסתכם בכסף. אבל תמורת כספי...מסכים שחלק ניכר מהעניין מסתכם בכסף. אבל תמורת כספי במסעדה אני רוצה לקבל תמורה הוגנת ולא בשר פיגולים או פג תוקף. ומכיוון שמדובר בכסף, אין בי כל צער כשבעל מסעדה שמתחמן עלינו פושט את הרגל בעקבות פיקוח של משרד הבריאות.<br /><br />תוחלת החיים עולה אבל לא בהכרח עולה איתה איכות החיים. בזכות הרפואה שוכבים אנשים במוסדות סיעודיים עשר שנים אסירים בגופם.<br /><br />לו רק כל האנשים היו בוחנים בתוויות המוצרים קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-8251231010861056472015-12-31T14:19:44.439+02:002015-12-31T14:19:44.439+02:00למעשה, הסכנות אורבות בכל מקום. החל מתחילתה של שרשר...למעשה, הסכנות אורבות בכל מקום. החל מתחילתה של שרשרת המזון (אנטיביוטיקה, חיידקי סלמונלה בביצים, ריסוסים רעילים) - וכלה במזון מוכן, כמו במסעדות. כל אחד מהאנשים המרכיבים עבורנו את אותה שרשרת מזון מעוניין רק בדבר אחד - בכסף. אין לי כוח לפרט, אבל כולם רק רוצים למקסם רווחים. זה מה שקורה גם עם החוליה הסופית, עם המסעדות. רק ששם זה מוקצן. אבל זה לא אומר שהאוכל או חומרי הגלם שאתה קונה הביתה הם במצב טוב. קוץ בתחתnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-86470806433895807942015-12-31T11:37:10.969+02:002015-12-31T11:37:10.969+02:00לדעתי זו אינה תופעה נדירה...לדעתי זו אינה תופעה נדירה...קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-65472486990774351932015-12-31T11:36:04.336+02:002015-12-31T11:36:04.336+02:00אכן צריך להתייחס אליהן בבחינת כבדהו וחשדהו. אני תמ...אכן צריך להתייחס אליהן בבחינת כבדהו וחשדהו. אני תמיד מציץ למטבח בדרך לשירותים. כמובן בוחן ומריח את המנה לפני האכילה. והעיקר משתדל כמה שפחות לאכול בחוץ וגם אז במקומות מהימנים.<br /><br />התמונה לא מקורית. באותם הימים הטלפונים לא היו מצוידים במצלמה. סליחה על הפרטים,זה היה תיקן ביובי מצוי, שכוב על גבו, ולא צריך היה בדיקה פורנזית כדי להבין שהוא בר מינן לא מעט זמן. מה שבטוח, המלצרית לא שמה לב לחרק קנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-86833829021422911432015-12-31T08:22:04.377+02:002015-12-31T08:22:04.377+02:00בכל מקרה, החוצפה של להעביר את המנה לאדם אחר... זוו...בכל מקרה, החוצפה של להעביר את המנה לאדם אחר... זוועה.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15164120052997600671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-57449468732309639342015-12-31T08:21:28.101+02:002015-12-31T08:21:28.101+02:00אני אפחד מעתה לאכול במסעדות... איך אפשר לסמוך?? (א...אני אפחד מעתה לאכול במסעדות... איך אפשר לסמוך?? (אי אפשר :(<br />אגב הג'וק, אני לא יודעת אם זו התמונה המקורית אבל יש סיכוי שהוא נפל על המנה בדרך מהמטבח לשולחן והמלצרית לא שמה לב?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15164120052997600671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-54097985340137270792015-12-31T01:35:48.298+02:002015-12-31T01:35:48.298+02:00חחחח. חשבתי שתאמרי שמעתה תאכלי רק בביתחחחח. חשבתי שתאמרי שמעתה תאכלי רק בביתקנקן (Kankan)https://www.blogger.com/profile/17899552586083344347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7025807699437389920.post-44083713716528781902015-12-31T01:09:29.358+02:002015-12-31T01:09:29.358+02:00נזכרתי בפוסט שלך על הדברים המגעילים (נדמה לי שגם ש...נזכרתי בפוסט שלך על הדברים המגעילים (נדמה לי שגם שם כתבת על המים בטעם הסבון). לגמרי מגעיל. אני אלך עכשיו לצחצח שיניים ולנסות לישון בלי לחלום על ג'וקים באוכל. :/kmo menifahttps://www.blogger.com/profile/00954317305671902615noreply@blogger.com