למרות שהפוסט הקצר הזה קשור לענייני הבחירות, אין הוא עוסק בפוליטיקה עצמה, ולכן הוא מתפרסם בבלוג הזה.
כל יום מתפרסמים שלושה סקרי בחירות לפחות. בואו נתעלם מכך שהמתמטיקה הכלל מפלגתית לא תמיד בדיוק מסתדרת ושהפער לאותה המפלגה בין סקר אחד למשנהו באותו יום - יכול להיות לפעמים שמונה מנדטים. ובעוד שלא משנה ומשונה איך מגלגלים את חבית שלושים המנדטים, היא תמיד נעמדת על שלושים - שאלתם את עצמכם כמה השתתפו במדגם? וכיצד נבחר הרכב המדגם? האם אפשר לדגום מיליוני בוחרים בשלוש מאות, חמש מאות, ואפילו אלף נשאלים?
שנים בגרתי וגם זקנתי ואפילו על סקר אחד לענות בחיי לא נתבקשתי. וגם אם הייתי נשאל, הייתי מסרב לענות. וכיצד היו מקטלגים, "לא יודע"? ואם במשך עשרות שנים וכל כך הרבה מערכות בחירות אף פעם לא נסקרתי, אז איך הסוקרים המלומדים יודעים מה אני חושב? מיהם הסוציואקונומים והסוציוגיאוגרפים שכל כך מייצגים אותי בסקרים? תגידו הקוראים, מישהו בכלל שאל אתכם כיצד תצביעו בבחירות הבאות?
אז מדוע שנאמין לסקרים?
ובכלל, אם הכל ידוע מראש, מדוע צריך בכלל בחירות?
ועכשיו אספר לקוראים את הלא יאומן. נובמבר 2013, כמה ימים לאחר שהשתחרתי מאישפוז - מתקשרת אלי גברת המציגה את עצמה מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) של מדינת ישראל. והסתבר שהגברת מודעת לפרטי האישפוז האישיים שלי. ומה עם החיסיון הרפואי. ממתי מותר לבית חולים למסור פרטים אישיים ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה? האם זה בכלל חוקי? אבל מה אלין, אם בבתי חולים גם מעלימים עין מפני תועמלני חברות תרופות ומפני נציגי חברות ביטוח המסתובבים במחלקות עם חלוקים ואשר שוזפים עיניהם בתיקים הרפואיים. וכי ידעתם את זה?
אבל המשך השיחה עוד הדהים אותי יותר. הגברת מציינת שהיא חוזרת אלי בקשר לסקר שהשתתפתי בו, שהסוקרת שכחה לשאול מספר שאלות, וברשותי היא מבקשת שאשיב גם עליהן. ואני אומר: "על מה את בכלל מדברת ? לא השתתפתי בשום סקר". והיא אומרת "אתה קנקן נכון? מונח לפני דף הסקר שענית לסוקרת אילנה". כאן כבר ממש התרגזתי: "אני חוזר ואומר שלא השתתפתי באף סקר, לא לשום אילנה ולא לאף אחד אחר. כך אתם מפברקים סקרים לפרנסתכם"? והיא משיבה בנימת הפתעה: "מה באמת? אני אגיש תלונה כנגד הסוקרת. אבל אתה יכול להשיב רק על שתי השאלות הבאות"?...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אפשר להשאיר תגובה כאן